Vraag je offerte aan

Voordelen van PVC

Lasbaar

Dankzij deze eigenschap kan de raamfabrikant een productieve en geautomatiseerde fabricage uitbouwen zonder toevoegstoffen. In enkele minuten wordt een compleet raam gelast. De fusietemperatuur van de lasbewerking bedraagt ongeveer 260°C en wordt mogelijk door het plaatselijk opwarmen van de zaagsneden.

 

Weerbestendig

Weersinvloeden krijgen geen vat op PVC-bouwmaterialen. Problemen zoals verrotting, roestvorming,… zijn uitgesloten. Zelfs in speciale omstandigheden zoals in kustgebieden (zout, stormen, zon…) vormt PVC de beste keuze.

Doelmatige akoestische isolator

Het PVC-raamsysteem en de geavanceerde afdichtingen zijn zo ontworpen dat de kamer afgeschermd is van het geluid.

Zelfdovend

PVC verbrandt in een vlam, maar brandt niet uit zichzelf: het product dooft onmiddellijk wanneer de externe "vlam" wordt verwijderd.

 

Gemakkelijk te reinigen = laag onderhoud

Door zijn gesloten, gladde oppervlak is PVC uiterst makkelijk schoon te maken met een milde huishouddetergent, opgelost in water. Dit houdt ook in dat het product vrijwel onvervuilbaar is, omdat er geen poriën zijn waar het vuil kan indringen…

 

Doelmatige thermische isolator

Zoals hout is ook PVC een goede isolator. Zijn coëfficiënt van warmtegeleidbaarheid is zelfs nog iets lager: 0,17 W/mC°, tegen 0,23 W/mC° voor hout. De warmtegeleidingscoëfficiënt van aluminium bedraagt ongeveer 210 W/mC°.

Bestand tegen de meeste chemische producten

De lijst van chemische producten waartegen PVC bestand is, is erg lang en kan bekomen worden op aanvraag.

Gemakkelijk te bewerken

Praktisch alle mechanische verspanende of niet-verspanende bewerkingen zijn mogelijk.

 

Bovijn PVC Ramen | Bevere